Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΥΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Μπιν Λάντεν: 29 εκ. δολάρια για τον «ιερό πόλεμο»
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν διέθετε εκατομμύρια δολάρια, που τα είχε κρύψει στο Σουδάν και τα προόριζε για τη χρηματοδότηση του τζιχάντ, του «ιερού πολέμου» των ισλαμιστών,
σύμφωνα με ένα απόρρητο έγγραφο που αποχαρακτηρίστηκε την Τρίτη και δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική κυβέρνηση.
Η Διεύθυνση Εθνικών Πληροφοριών (DNI) έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του ιστοτόπου της, μια σειρά από έγγραφα που είχαν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων στο κρησφύγετο του ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, τον Μάιο του 2011.
Τον περασμένο Μάιο είχε δημοσιοποιήσει περίπου 100 έγγραφα, εφαρμόζοντας την εντολή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για «μεγαλύτερη διαφάνεια» όσον αφορά τα στοιχεία που είχαν περισυλλεγεί στην επιχείρηση στην οποία σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν.
Η «διαθήκη» του Μπιν Λάντεν στην οποία γίνεται αναφορά σε «εκατομμύρια» στο Σουδάν είναι χειρόγραφη, γραμμένη στα αραβικά και συνοδεύεται από ένα μεταφρασμένο κείμενο στα αγγλικά.

http://iwowapp.weebly.com/
 Στο κείμενο αυτό, που δεν φέρει ημερομηνία, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν γράφει ότι διαθέτει «περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια» στο Σουδάν.
«Έλαβα 12 εκατομμύρια δολάρια από τον αδελφό μου, Άμπου Μπακρ Μοχάμεντ Μπιν (Λάντεν) εκ μέρους της επενδυτικής εταιρείας Μπιν Λάντεν στο Σουδάν», σημειώνει.
«Ελπίζω ότι οι αδελφοί, οι αδελφές και οι θείες από την πλευρά της μητέρας μου θα σεβαστούν τη βούλησή μου και θα δαπανήσουν όλα τα χρήματα που άφησαν στο Σουδάν για τον τζιχάντ», προσθέτει στη «διαθήκη» του.
Σύμφωνα με την DNI τα έγγραφα αποδεικνύουν, με γενικό τρόπο, ότι «ακριβώς πριν από τον θάνατό του» ο Μπιν Λάντεν έδινε μεγάλη σημασία «στο να παρουσιάσει την αποδυναμωμένη οργάνωσή του ως ενωμένη» μολονότι το σχίσμα στους κόλπους της διευρυνόταν, κυρίως μετά την εμφάνιση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, η οποία μετεξελίχθηκε στο περιβόητο Ισλαμικό Κράτος.
http://www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet