«Η πολυπολιτισμικότητα της Ευρώπης και η ελληνική παιδεία μπροστά σε νέες προκλήσεις», είναι το θέμα του Συνεδρίου των Ελλήνων αποσπασμένων εκπαιδευτικών Ευρώπης,
το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες υπό την αιγίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της ΕΕ και του οποίου την έναρξη κήρυξε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης.
Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή εμπειρία, με στόχο την ενσωμάτωση των μαθητών, προσφύγων και μεταναστών. Σύμφωνα με αυτήν την πολιτική, θα πρέπει να αναβαθμιστούν τα υφιστάμενα διαπολιτισμικά σχολεία, ώστε να αποφευχθεί η γκετοποίησή τους.
Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, ο υφυπουργός Παιδείας συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τους συντονιστές εκπαίδευσης Βρυξελλών, Λονδίνου και Μαριούπολης, μετά των οποίων συζήτησε επείγοντα θέματα των σχολείων στις χώρες ευθύνης των (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελβετία, Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία, χώρες ΚΑΚ και χώρες ΚΑΕ.
Τέλος, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, ενθάρρυνε τους ομιλητές του συνεδρίου να αποστείλουν τις παρεμβάσεις τους στις ομάδες εργασίας για την ομογένεια και για την διαπολιτισμική εκπαίδευση, προκειμένου να συνεκτιμηθούν αναλόγως.
Αυτό λέει το δελτίο τύπου που με περηφάνια έδωσαν στη δημοσιότητα οι κυβερνώντες αυτή τη χώρα. Ο Πελεγρίνης και η παρέα των ψευτοπροοδευτικών ετοιμάζουν διαπολιτισμικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα καθώς γνωρίζουν ότι θα έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες με τα παιδιά τους τα επόμενα χρόνια. Και σύμφωνα με τον γνωστό θεατράνθρωπο, που στη θητεία του στο Πανεπιστήμιο το είχε μετατρέψει σε ξέφραγο αμπέλι μπαχαλάκηδων, η πολυπολιτισμικότητα είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί. Είναι η νέα... μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα διότι δεν είχε άλλες προκλήσεις και άλλα στοιχήματα να κερδίσει. Δεν είχε άλλες νέες... Μεγάλες Ιδέες κι έπρεπε να βρει μία. Ποια είναι αυτή; Η ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία των ορδών μουσουλμάνων που έρχονται στην Ελλάδα. Αυτό είναι που πρέπει να προσέξουμε για να μη χάσει η Βενετιά βελόνι. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας ετοιμάζει «ισλαμικό κοστούμι» για να μας έρθει πιο... καλό το προσφυγικό κύμα. Άντε, να κάνουμε τον Πελεγρίνη πρωθυπουργό που ξέρει από θεάματα και δράματα. Άλλωστε με τόσα... σούργελα που έχουν στην εξουσία, ένας θιασάρχης είναι η καλύτερη επιλογή.
http://www.antinews.gr