Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΪ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' ΤΟΥ Γ.ΜΟΥΖΑΛΑ;

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΪ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' ΤΟΥ Γ.ΜΟΥΖΑΛΑ;
Προσωπική κόπωση, μια δημοσιογραφική παράλειψη αλλά και πολιτική στόχευση εναντίον του από την πλευρά Καμμένου αλλά και από κύκλους της ΝΔ, συνθέτουν, σύμφωνα με συνεργάτες και συνομιλητές του Γιάννη Μουζάλα, το παρασκήνιο του επίμαχου σαρδάμ με τον όρο «Μακεδονία» στην τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού στον ΣΚΑΪ.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης πήγε στο στούντιο κατ΄ευθείαν, μετά από περιοδεία 10 ωρών στην Ειδομένη και εν μέσω αλλεπάλληλων ταξιδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τα θέματα του προσφυγικού.

Σ’ αυτές τις συνθήκες έντονης προσωπικής κόπωσης, η αναφορά του στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία» ήταν μια γλωσσική παραδρομή. Χρησιμοποίησε, μάλιστα, την λέξη «Μακεδονία» μόνον μία φορά, ενώ επανειλημμένα στη συνέντευξη αναφέρθηκε στην ΠΓΔΜ αποκαλώντας την είτε Σκόπια, είτε FYROM.

Το δελτίο ειδήσεων και το πολιτικό στήσιμο

Στη διάρκεια της μαγνητοσκόπησης της συνέντευξης, που θα μεταδιδόταν αργά το βράδυ, δεν επισημάνθηκε το θέμα στον υπουργό, την στιγμή του σαρδάμ. 

Μπορεί κανείς να μην το πρόσεξε εκείνη την στιγμή αλλά ο υπουργός, όπως λένε συνομιλητές του, είναι δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι ενώ επελέγη το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης για να παίξει στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, δεν επικοινώνησαν μαζί του οι υπεύθυνοι του δελτίου για να τον ρωτήσουν πώς και γιατί έκανε την συγκεκριμένη αναφορά και να του δώσουν τη δυνατότητα να εξηγήσει την παραδρομή.

Αντίθετα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvxs.gr,  τουλάχιστον η ΝΔ είχε ειδοποηθεί από το σταθμό ότι υπήρχε θέμα με την συνέντευξη. Αυτό ήταν το πολιτικό «στήσιμο» της υπόθεσης στην οποία ενεπλάκη αργότερα και ο Π. Καμμένος.

Μόλις ο Γιάννης Μουζάλας πληροφορήθηκε ότι ο σταθμός παρουσίαζε το σαρδάμ ως έκτακτο πολιτικό γεγονός,  επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Παύλο Τσίμα στον οποίο και είχε δώσει τη συνέντευξη ο οποίος, κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να του δήλωσε άγνοια για το τι έπαιξε στο δελτίο.

Σε ό,τι αφορά ολόκληρη τη συνέντευξη, που μεταδόθηκε αργότερα στην εκπομπή «Ιστορίες», ο ίδιος ο Παύλος Τσίμας στην ραδιοφωνική του εκπομπή στον ΣΚΑΪ είπε χθες πως ο Γιάννης Μουζάλας χρησιμοποίησε όντως μόνον μια φορά τον όρο «Μακεδονία». Όπως είπε, αυτό έγινε επειδή εκείνη τη στιγμή είχε μπροστά του το έγγραφο που είχαν μοιράσει οι «αλληλέγγυοι» στους πρόσφυγες της Ειδομένης το οποίο περιλάμβανε τον όρο «Μακεδονία» και ο υπουργός διάβαζε το σχετικό κείμενο.
usay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet