Μέσα στον ορυμαγδό των καταστροφικών γεγονότων που ζούμε, χθες εντελώς ξαφνικά ήρθε η διαγραφή του φίλου μου, Φαήλου Κρανιδιώτη από τη ΝΔ, μετά από την γνωστή πλέον σε όλους μας ανάρτησή του. Το γεγονός αυτό προξένησε σωρεία σχολίων στο διαδίκτυο, με εκατέρωθεν βολές και δυστυχώς έδωσε την εικόνα, μίας μικρής έστω κρίσεως σε μας, την ώρα που η Κυβέρνηση σπαρασσόταν και τελικά εξευτελιζόταν ο κ. Καμμένος και το κατά Μουζάλα, τελεσίγραφό του. Έπρεπε να διαγραφεί τελικά ή όχι; Στο ερώτημα έσπευσε να δώσει απάντηση ο ίδιος ο Φαήλος δίνοντας την εξήγηση, εύκολη για το ίδιο, ότι η διαγραφή του είναι άλλη μία παραχώρηση της “Ψοφοδεξιάς” στην Αριστερά, η οποία μάλιστα μπορεί να διασώζει πάντα τους δικούς της, ό,τι και να λένε, ό,τι και να κάνουν, ενώ η ΝΔ δεν το κάνει ποτέ αυτό. Το αποκορύφωμα των σχολίων που διάβασα ήταν ένα, επιτυχημένο ομολογουμένως τουιτ, που έγραφε προς εμένα: “τί γίνεται ρε Άδωνι; όταν μιλάει ο Φίλης κατά της Γενοκτονίας των Ποντίων, τρώει ξύλο ο Κουμουτσάκος και όταν ξεφεύγει το Μακεδονία στον Μουζάλα διαγράφεται ο Φαήλος; Μήπως κάνουμε κάτι λάθος;”... Λοιπόν μετά από αυτά θεώρησα σκόπιμο και καθαρό εκ μέρους μου να έρθω να καταθέσω εδώ την γνώμη μου για το θέμα, εδώ διότι είναι χώρος στον οποίο συχνά αρθρογραφεί ο Φαήλος, άρα θα το διαβάσει και θα μπορέσει αν θέλει να απαντήσει και διότι ο χώρος αυτός στις πρόσφατές μας εκλογές, μου προσέφερε δημόσια στήριξη και άρα στους αναγνώστες του οφείλω να δίνω εξηγήσεις για τις θέσεις και τις αποφάσεις μου.
Πρώτον χωρίς περιστροφές πιστεύω ότι η διαγραφή του Φαήλου μετά την σχετική του ανάρτηση, για τις εκτελέσεις, τα δεμένα με σύρματα χέρια κλπ ήταν αναπόφευκτη και επιβεβλημένη. Δεν ρωτήθηκα πριν συμβεί, την έμαθα εκ των υστέρων, αλλά εάν είχα ερωτηθεί θα είχα πει αυτό. Δεν θεωρώ ότι η διαγραφή κάποιου πού είτε σκοπίμως είτε εξ ́αμελείας καταπατά δημοσίως τις βασικές αρχές της Αστικής Παρατάξεως μπορεί να είναι καν θέμα συζητήσεως. Εμείς δεν είμαστε Σύριζα και δεν είμαστε σαν και αυτούς. Το επιχείρημα, του “δείτε πώς διασώζουν τους δικούς τους όταν μιλούν για Γερμανοτσολιάδες κλπ” δεν με βρίσκει σύμφωνο. Θα ήταν σαν την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου να λέγαμε εμείς ότι θα έπρεπε να φερόμαστε στους αντάρτες, με τον ίδιο τρόπο που εκείνοι φέρονταν σε εμάς. Ξέρετε όμως γιατί στην παγκόσμια βιβλιογραφία ο ελληνικός εμφύλιος του 1946-49 αναφέρεται ως “Rebel War” δηλ Συμμοριτοπόλεμος; Διότι από την μία ήμασταν εμείς, οι Δεξιοί και οι Κεντρώοι, οι Αστοί, που τηρούσαμε όσο γινόταν σε τέτοιες άγριες εποχές, τους Αστικούς Νόμους και από την άλλη ήταν άναρχες ομάδες, που τους αντιπάλους τους τους εξόντωναν χωρίς κανέναν φραγμό. Ξέρετε πόσοι κατηγορούσαν το τότε καθεστώς για ήπια συμπεριφορά; όμως εμείς πάντα τηρούσαμε τα όρια και τους νόμους. Κατά βάσιν αυτό είναι που μας ξεχωρίζει από αυτούς.
Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να γίνει ένα Σύγχρονο Ευρωπαϊκό επιτυχημένο Κράτος και σε ένα τέτοιο Κράτος, υπάρχουν όρια στο πώς χειρίζεσαι τον αντίπαλό σου, αυτοί θέλουν πάντα το χάος και την αναρχία. Άρα η σύγκριση της συμπεριφοράς του Σύριζα προς τα στελέχη του, που κάνουν ακρότητες και χυδαιότητες, με εμάς είναι ατυχής. Έχουμε διαφορετικό αξιακό κώδικα. Αυτοί έστελναν τους οπαδούς τους, να μας πετούν πέτρες κλπ και να μας υβρίζουν για να πάρουν την εξουσία, εμείς δεν θα το κάνουμε ποτέ. Το συγκεκριμένο σχόλιο του Φαήλου, δυστυχώς κατά την γνώμη μου το ξέχασε αυτό, μας έκανε να μοιάζουμε, ε δεν μοιάζουμε.
Δεύτερον το χρονικό σημείο στο οποίο έγινε αυτό το σχόλιο θα μου επιτραπεί να πω, ήταν εξαιρετικά ατυχές. Υιοθετώντας όλη την λογική που λέει ότι πρέπει να φύγουν το δυνατόν συντομότερα διότι βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα, ρωτώ, με αυτή του την κίνηση ο Φαήλος βοήθησε τη ΝΔ να τους ρίξει ή προσέφερε ξαφνική και ανέλπιστη βοήθεια σε αυτούς σε μία κρίσιμη στιγμή τους; Μα προφανώς το δεύτερο και αν δεν είχε ενεργήσει πάραυτα ο Κυριάκος, τότε θα χάναμε το τακτικό μας πλεονέκτημα καθώς τα Αριστερόστροφα ΜΜΕ δεν θα έχαναν την ευκαιρία να ρωτούν τον κάθε εκπρόσωπό μας αν συμφωνεί ή όχι με το εκτελεστικό απόσπασμα, το σύρμα στα χέρια κλπ δίνοντας τεράστια ανάσα στους εκπροσώπους του Σύριζα και κυρίως την εικόνα ότι είναι τα θύματα μίας βαρβαρότητος εκ μέρους της ΝΔ...οι θύτες θα γίνονταν θύματα...(και τον ρόλο του θύματος τον παίζουν πολύ καλά μια και τον υποδύονται πολλά χρόνια με επιτυχία).
Η ΝΔ πράγματι έχει τεράστιο πρόβλημα στο να υπερασπίζεται τα στελέχη της και εγώ προσωπικά αν αισθανθώ ότι κάποιος δικός μας αδικήθηκε και ότι πρέπει να τον υποστηρίξουμε, να μήν έχετε αμφιβολία θα τον υποστηρίξω, αλλά δεν ήταν αυτή η χθεσινή περίπτωση. Και σας το λέω εγώ που πολλές φορές στο παρελθόν έχω υποστηρίξει τον Φαήλο όταν έγραφε ή έλεγε κάτι που εκινούντο έστω στα όρια, απλώς χθες για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, αποφάσισε να τα αγνοήσει εντελώς.
Τέλος θέλω να δώσω και μία απάντηση στο πώς θα νικήσουμε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και αν αυτό θα γίνει με διαγραφές τέτοιου τύπου. Την Ιδεολογική Κυριαρχία της Αριστεράς θα την νικήσουμε, όταν θα μάθουμε να υπερασπιζόμαστε τις δικές μας Αξίες και Αρχές χωρίς φόβο και πάθος. Προσοχή όμως οι δικές μας αρχές δεν είναι ο ψευτοτσαμπουκάς, η τυφλή οργή, η παράβαση των νόμων, η άρνηση του Ανθρωπισμού κλπ το αντίθετο, οι δικές μας Αρχές είναι η Δημοκρατία, που σιχαίνεται τον Ολοκληρωτισμό και άρα και τον Κομμουνισμό, η Φιλελεύθερη Οικονομία, που αντιμάχεται τον Κρατισμό, η Αξιοκρατία, που πολεμά το κομματικό ρουσφέτι, ο σεβασμός στην Παράδοση και στην Εθνική συγκρότηση, που αναμετράται με τον Διεθνισμό της Αριστεράς κλπ κάθε φορά που με την συμπεριφορά μας είτε απομακρυνόμαστε από αυτές είτε το ακόμη χειρότερο δίνουμε την ευκαιρία στην Αριστερά να θυματοποιείται, τότε χάνουμε αυτή την μάχη. Με την προβολή αξίων, μορφωμένων, ιδεολογικά δυνατών ανθρώπων, που θα μιλούν για τις Αρχές μας με θάρρος, φωναχτά, χωρίς συμπλέγματα, με επιχειρήματα, τότε θα κερδίσουμε αυτήν την ιδεολογική μάχη. Δεν θα γίνει εύκολα, χρειάζεται υπομονή, δεν πρέπει να αφήσουμε την οργή μας να επικρατήσει, διότι τότε θα δίνουμε μονίμως πλεονέκτημα στο αντίπαλο, έτσι θα νικήσουμε και θα πράξουμε για μία ακόμη φορά το ιστορικό μας χρέος, να σώσουμε την πατρίδα μας.
Άδωνις Α. Γεωργιάδης
ΥΓ: 1. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πέραν των διαφωνιών μας με τον Φαήλο, είναι άνθρωπος που σέβομαι, δεν τα βρήκε έτοιμα, δεν έχει μάθει να μασάει τα λόγια του, είναι γενναίος και έντιμος, όμως δυστυχώς στην φάλαγγα χρειάζεται πειθαρχία και στην αρχαία Ρώμη αν κάποιος στρατιώτης, από γενναιότητα προχωρούσε πρώτος μπροστά μή ακολουθώντας τις εντολές, ακόμη και αν εξ'αιτίας του κερδιζόταν η μάχη, πάλι τον εκτελούσαν! Η πολιτική είναι μία μορφή μάχης και η ένταξη σε ένα κόμμα μία μορφή φάλαγγος, κοινώς όσο γενναίος και να είσαι, όσο δίκιο και αν νομίζεις ότι έχεις, οφείλεις να σέβεσαι και τους κανόνες του συνόλου, αλλιώς μπορεί να κερδίσεις μερικές μάχες αλλά στο τέλος θα χάσεις τον πόλεμο...
2. Ο Κυριάκος κέρδισε πρόσφατα τις εσωκομματικές μας εκλογές, αντιλαμβάνομαι πλήρως την αγωνία πολλών να πάμε πιο γρήγορα, διαβάζω και την αγωνία και τα καλοπροαίρετα σχόλια πολλών από εσάς, όμως θα σας πω ότι τώρα έχουμε την πρώτη μας ευκαιρία να νικήσουμε τον Τσίπρα και να σώσουμε την Ελλάδα και η ΝΔ του Κυριάκου είναι αυτή μας η ευκαρία, ας μήν την υπονομεύσουμε εμείς οι ίδιοι θα είναι κρίμα, έχω ζήσει επί Σαμαρά πώς δυστυχώς τον υπονόμευσαν εκ των έσω και σας θερμοπαρακαλώ μήν κάνουμε το ίδιο λάθος. Ας τον στηρίξουμε και ας ρίξουμε όλοι μαζί αυτή την πραγματικά επικίνδυνη Κυβέρνηση.
http://www.antinews.gr