Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ..

Έρχονται και επανέρχονται: η ελληνική ιστορία βρίθει δυστυχώς μοιραίων προσώπων όπως αυτά στα οποία εξελίσσονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο εταίρος του Πάνος Καμμένος στους οποίους δύσκολα πια δεν θα χρεωθεί εκτεταμένη εθνική καταστροφή.
Αν η διάλυση της Ελλάδας άρχισε επί Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ενώ αποδεδειγμένα μπορούσε να το αποφύγει έθεσε τελικά τη χώρα υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο, είναι στις ημέρες του Τσίπρα και του Καμμένου που ολοκληρώνεται, έχοντας πλέον επεκταθεί σε πολύ κρισιμότερες διαστάσεις εθνικής κυριαρχικής συρρίκνωσης.

Ο απολογισμός τους θα είναι μια Ελλάδα σε κατάσταση εξαιρετικά δυσμενέστερη από εκείνη που παρέλαβαν. Πρώτο και αυταπόδεικτο είναι το θέμα του τρίτου Μνημονίου το οποίο υπέγραψαν αντί να... σκίσουν τα προηγούμενα όπως μέχρι την παραμονή των εκλογών ορκίζονταν ότι θα κάνουν ξιφουλκώντας εναντίον του... μερκελισμού, του οποίου εν τω μεταξύ έγιναν οι πιο πιστοί υπηρέτες. Η δημοσιονομική ζημιά αυτής της πολιτικής απάτης έχει ήδη μετρηθεί σε πολλά δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Τώρα μετριέται πια και η αποτύπωση οικονομικής ζημιάς στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις που κλήθηκαν να πληρώσουν, κάτι που ήδη οδηγεί σταθερά προς συνθήκες κοινωνικής αναταραχής: αυτή μόλις άρχισε και θα εξελιχθεί ανεξέλεγκτα το επόμενο διάστημα.

Πολύ χειρότερα είναι τα πράγματα στο επίπεδο της διαχείρισης των κινδύνων από την προσφυγική τραγωδία στην οποία Τσίπρας και Καμμένος έδειξαν ως «κυβερνήτες» την ίδια επιπολαιότητα του ανελέητου ψεύδους που έδειξαν και στα δημοσιονομικά - απλώς αυτό το πεδίο είναι ακόμη πιο επικίνδυνο για τη χώρα ειδικά από τη στιγμή που η πρωτοφανής ζημιά που επιφέρει έρχεται και «κουμπώνει» σε εκείνη της οικονομικής καταστροφής.

Τέλος, επί των ημερών των μοιραίων ψευτοηγετών Τσίπρα και Καμμένου με τις εθνικές απώλειες η Ελλάδα αποδέχθηκε de facto και τον διεθνή στρατιωτικό πλέον έλεγχο στο Ανατολικό Αιγαίο ακυρώνοντας ουσιαστικά το status quo ante και τη Συνθήκη της Λωζάννης. Πρόκειται για ξεκάθαρη εθνική συρρίκνωση, η οποία μάλιστα δεν έρχεται μόνη: συνοδεύεται από ανεξέλεγκτο αριθμό ήδη εγκλωβισμένων προσφύγων (πολλοί εξ αυτών αγνώστου ταυτότητος και ρόλου) καθώς και από την απομόνωση των κλειστών συνόρων που αποκόπτει με ολέθριες συνέπειες τη χώρα.

Μέσα σε όλα αυτά, Τσίπρας, Καμμένος και η κυβέρνησή τους αδιαφορούν. Νοιάζονται μόνο για το πώς θα διατηρήσουν την εξουσία τους με κάθε κόστος, μεταθέτοντας, όπως ελπίζουν, την ατζέντα. Ομως δεν μπορούν. Το κακό είναι, δυστυχώς, καθολικό. Σαρωτικό.


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet