Κυριακή 10 Απριλίου 2016

100 ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ

100 Τούρκοι κομάντος εισέβαλαν στη Συρία και πολεμάνε στο πλευρό της Αλ Κάιντα
Τούρκοι κομάντος εισήλθαν στο Χαλέπι της Συρίας μετά από έκκληση του Μετώπου Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Την είδηση μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FarsNews, το οποίο επικαλείται κουρδικές πηγές.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές σύμμαχοί τους, ζήτησαν ενισχύσεις από την Τουρκία για να μην υποστούν ήττα από τους Κούρδους στο Χαλέπι.
Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί κοντά στην κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ, στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού, η οποία βομβαρδίζεται συνεχώς από τους τουρκόφιλους τζιχαντιστές παρά την υποτιθέμενη εκεχειρία.
Όπως δήλωσε Κούρδος αξιωματικός το απόγευμα του Σαββάτου, οι Τούρκοι στρατιώτες στάλθηκαν στο Χαλέπι για να υποστηρίξουν το Τάγμα Αλ Ετελάφ, μια τζιχαντιστική δύναμη που χρηματοδοτείται και εξοπλίζεται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

http://iwowapp.weebly.com/

Το Τάγμα Αλ Ετελάφ έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις ενάντια στις κουρδικές θέσεις στη Σεΐχ Μακσούντ τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, όλες τις φορές έχει αποτύχει.
Επίσης, ένας αξιωματικός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε ότι δύο Τούρκοι στρατιώτες, των ειδικών δυνάμεων, με τα ονόματα Ντουγκάν και Ασλάν, σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε αποτυχημένες επιθέσεις ενάντια στους Κούρδους στο Χαλέπι.
Καλά ενημερωμένες πηγές μέσα από το Χαλέπι προσθέτουν ότι μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων στο Χαλέπι βρίσκονται και άνδρες της ΜΙΤ, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι εισήλθαν στη Συρία και έφτασαν στο Χαλέπι από το συνοριακό πέρασμα Μπαμπ Αλ Χουά (Bab al Hawa).
Το συνοριακό πέρασμα Μπαμπ Αλ Χουά, που σημαίνει Πύλη των Ανέμων, βρίσκεται στη βορειοδυτική Συρία και είναι υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και των συμμάχων της. Μπορείτε να δείτε στον χάρτη που ακριβώς βρίσκεται, σημειωμένο με το αστέρι.
map_border_crossing
Την Πέμπτη η αραβόφωνη υπηρεσία του ρωσικού Sputnik μετέδωσε ότι 100 άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων εισήλθαν στην πόλη του Χαλεπιού.
Το αραβόφωνο σάιτ Al Ahd News επίσης επικαλέστηκε κουρδικές πηγές οι οποίες κατήγγειλαν ότι Τούρκοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται ήδη μέσα στο Χαλέπι και εμπλέκονται σε μάχες με τους Κούρδους αντάρτες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), τον ένοπλο βραχίονα του συριακού κουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος PYD.
Το Σάββατο οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) απέκρουσαν ακόμα μια επίθεση των τουρκόφιλων τζιχαντιστών να καταλάβουν τη συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στο Χαλέπι.
Την επίθεση εξαπέλυσε το Μέτωπο Αλ Νούσρα και οι σύμμαχοί του, αλλά και αυτή τη φορά η κουρδική αντίσταση τους έτρεψε σε φυγή προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε τραβήχτηκαν τις τελευταίες ημέρες και δείχνουν Τούρκους «εθελοντές» τζιχαντιστές στο Χαλέπι να μάχονται ενάντια στους Κούρδους του YPG.
Εκτός από τους 100 Τούρκους κομάντος που εισήλθαν τώρα στην πόλη, στο Χαλέπι μάχονται εκατοντάδες Τούρκοι υποτίθεται «εθελοντές» στη συριακή «επανάσταση». Βεβαίως, εάν ήταν εθελοντές στη συριακή «επανάσταση» δεν θα ζωγράφιζαν παντού την τουρκική σημαία, ούτε θα είχαν τουρκικές σημαίες μαζί τους. Είναι τουρκικός στρατός που παριστάνει τους τζιχαντιστές.
turks_aleppo
turks_aleppo2
turks_aleppo3

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet