Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΤΑ Β-52 ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Τα Β-52 έφτασαν στη Μέση Ανατολή – Θα ισοπεδώσουν τους τζιχαντιστές
Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52, που μόνο το άκουσμά τους προκαλεί τρόμο, έφτασαν σε βάση στο Κατάρ και είναι έτοιμα να ισοπεδώσουν τους τζιχαντιστές.

Τα τεράστια βομβαρδιστικά, τα οποία επιστρέφουν στη Μέση Ανατολή μετά το 1991 και το τέλος του Πολέμου του Κόλπου έχουν συμμετάσχει από τότε σε κάποιες επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν το 2006 και σε ασκήσεις στην Ιορδανία το 2015.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις εκπροσώπων της Αμερικανικής δύναμης στην περιοχή, η ένταξη των Β-52 στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους δείχνει την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να καταφέρουν σημαντικά πλήγματα που θα οδηγήσουν πιο γρήγορα στον τερματισμό του πολέμου.
Τα τεράστια αυτά βομβαρδιστικά, ο αριθμός των οποίων δεν έχει ανακοινωθεί, θα βρίσκονται στην βάση των ΗΠΑ στο Κατάρ για λόγους ασφαλείας.
Η απόφαση της Ουάσιγκτον να φέρει τα Β-52 στην μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δείχνει ότι μπαίνει σε μία νέα φάση η όλη επιχείρηση, καθώς το συγκεκριμένο αεροπλάνο, αν και πολυέξοδο στην χρήση του μπορεί να επιτελέσει πολλούς ρόλους, πέρα από την απίστευτη ικανότητά του να κουβαλά φορτίο βομβών και σύγχρονων όπλων.
Μάλιστα η ενίσχυση των αεροπορικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή με τα συγκεκριμένα αεροπλάνα θα αυξήσει την ακρίβεια στους βομβαρδισμούς, καθώς η μέχρι τώρα πρακτικό των βομβαρδισμών ευρείας έκτασης δεν αποδίδει, επειδή οι άνδρες του ΙSIS βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές και χρησιμοποιούν πολίτες ως ασπίδες για την προστασία τους.
Το Boeing B-52 Stratofortress είναι υποηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό μεγάλης εμβέλειας.
Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Boeing, η οποία συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη και αναβαθμίσεις.
Έχει τεθεί σε υπηρεσία από την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (USAF) από το 1950. Είναι ικανό να μεταφέρει φορτίο όπλων έως και 32.000 κιλών.
Αρχίζοντας με την επιτυχή σύμβαση τον Ιούνιο του 1946 το σχέδιο Β-52 εξελίχθηκε από ένα αεροσκάφος με ευθείες πτέρυγες που τροφοδοτούταν από έξι turboprop κινητήρες στον τελικό πρωτότυπο YB-52 με οκτώ τουρμποτζέτ κινητήρες και οπισθοκλινείς πτέρυγες.
Πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση τον Απρίλιο του 1952. Κατασκευασμένο να μεταφέρει πυρηνικά όπλα στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου σε αποστολές αποτροπής, το Β-52 Stratofortress αντικατέστησε το Convair Β-36. Ένας βετεράνος πολλών πολέμων, το Β-52 έχει ρίξει μόνο συμβατικά πυρομαχικά στη μάχη.
Το 2005 ολοκληρώσε πενήντα χρόνια συνεχούς υπηρεσίας και μετά από αναβάθμιση μεταξύ του 2013 και 2015, αναμένεται να παραμείνει σε υπηρεσία μέχρι την δεκαετία του 2040.
http://www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet