Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ

Το Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ ενέκρινε έκτακτα μέτρα προκειμένου να ανακτηθεί ο έλεγχος στις φυλακές και να κατασταλεί η βία των συμμοριών,
στις οποίες επιρρίπτεται η ευθύνη για την τρομακτική αύξηση των ανθρωποκτονιών στη χώρα.
Το Κογκρέσο ενέκρινε ομόφωνα 14 μέτρα, ανάμεσά τους την απαγόρευση των επισκέψεων στα σωφρονιστικά καταστήματα για έναν χρόνο, την επιβολή περιορισμών των κινήσεων μέσα στις φυλακές, τη μεταγωγή μελών συμμοριών σε συγκεκριμένα σωφρονιστικά καταστήματα, αλλά και την αναστολή των δικών μελών συμμοριών.
Επιπλέον, το Κογκρέσο εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να επιβάλει κυρώσεις στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών εκείνες που δεν θα φροντίσουν να μην υπάρχει σήμα για τα κινητά τηλέφωνα μέσα στις φυλακές. Μέλη συμμοριών χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα μέσα από τις φυλακές για να διατάσσουν δολοφονίες, εκβιασμούς, ή να συντονίζουν την εμπορία ναρκωτικών.
Τα μέτρα θα εφαρμοστούν σε επτά σωφρονιστικά καταστήματα της κεντροαμερικανικής χώρας όπου είναι συγκεντρωμένα μέλη συμμοριών και όπου η κυβέρνηση ήδη επέβαλε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Στη βία των συμμοριών αποδίδεται η αλματώδης αύξηση των ανθρωποκτονιών στο Ελ Σαλβαδόρ πέρυσι (+70%). Πλέον το κράτος αυτό θεωρείται ότι μπορεί να ξεπεράσει την Ονδούρα και να γίνει η χώρα όπου καταγράφονται οι περισσότερες ανθρωποκτονίες στον κόσμο. Τους πρώτους δύο μήνες του 2016, η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο: οι δολοφονίες αυξήθηκαν κατά 118%.
Εκπρόσωποι των συμμοριών Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13) και Μπάριο 18 —η άτυπη εκεχειρία ανάμεσα στις οποίες είχε καταρρεύσει το 2014— υπόσχονταν να αποκλιμακώσουν τη βία εάν η κυβέρνηση δεν επέβαλε αυτά τα μέτρα, όμως οι Αρχές απάντησαν πως δεν προτίθενται να διαπραγματευθούν με τις συμμορίες.
Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της χώρας Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν τόνισε σε διάγγελμά του πως «αντιμέτωποι με αυτή την παράλογη βία, είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε επείγοντα μέτρα έκτακτου χαρακτήρα, ώστε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ειρήνη για όλους τους πολίτες» της χώρας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

http://iwowapp.weebly.com/

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσλάβει περίπου 1.000 επαγγελματίες οπλίτες για να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις, στις οποίες έχει αναθέσει την επιβολή της τάξης σε περιοχές που ελέγχουν συμμορίες. Ανάμεσα στα σχέδια που εξετάζονται ακόμη από την κυβέρνηση είναι η κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σε όλη την επικράτεια, ή ακόμη και η αναστολή ορισμένων δικαιωμάτων που εγγυάται το Σύνταγμα.
Ο πρόεδρος Σάντσες Σερέν σχεδιάζει ακόμη να ζητήσει από το Κογκρέσο να εξουσιοδοτήσει ένα δάνειο ύψους 1,2 δισ. δολαρίων για να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα.
Πέρυσι οι ανθρωποκτονίες στη χώρα των 6,4 εκατομμυρίων κατοίκων αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το τέλος του εμφυλίου στο Ελ Σαλβαδόρ (1980-1992).
http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet