H οικογενειοκρατία, τα πολιτικά τζάκια και οι μηχανισμοί ζουν και βασιλεύουν στη Ν.Δ. εάν δει κανείς με προσοχή τα μέλη της νέας Πολιτικής Επιτροπής. Στη λίστα της Π.Ε.,
βλέπει κανείς μέσα στην πρώτη πεντάδα την κόρη του Γεράσιμου Γιακουμάτου, την Ευαγγελία που έλαβε 423 ψήφους. Θα δει κανείς, επίσης, την κόρη της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, τη Ντόρα Πάλλη που εξελέγη, την κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα, την Ευαγγελία, καθώς και την κόρη του πρώην βουλευτή Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, Μαρία.
Παράλληλα θα δει πρόσωπα που έχουν στενή πολιτική φιλιά με κεντρικά στελέχη του κόμματος, όπως π.χ. τον Μιχάλη Παπαδόπουλο (πρώην υφυπουργό και πρώην βουλευτή) και τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Κρανιά που συνδέονται με πολιτική φιλία και κουμπαριά με την οικογένεια Βαρβιτσιώτη. Θα δει κανείς στην πρώτη θέση τον άνθρωπο του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου (που επανήλθε στα κομματικά και έβαλε τοποτηρητή!), τον Γιώργο Κατσαούνο που ήλθε και πρώτος σε σταυρούς.
Και επειδή η νέα ηγεσία λέει ότι θέλει να σπάσει τα φέουδα και τους μηχανισμούς, φρόντισε να εκλεγεί στην πρώτη πεντάδα ο στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη, ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, αλλά και ο άλλος συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ και πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ, Κώστας Κυρανάκης!
Μια προσεκτική ματιά στη λίστα της Π.Ε. θα πείσει και τον πιο δύσπιστο, ότι δεν αλλάζει δυστυχώς τίποτα…
http://www.antinews.gr