Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟ ΔΝΤ!

Μετά τις συντάξεις και τους μισθούς, οι δανειστές, με πρώτο το ΔΝΤ, έβαλαν στο μάτι και τα αναπηρικά επιδόματα. Σύμφωνα με το «Έθνος», τα στελέχη του ΔΝΤ ζητούν τα προνοιακά...
επιδόματα που εισπράττουν δεκάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρίες στη χώρα να συνυπολογίζονται στα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, όπως έχει μετονομαστεί. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν έλληνες αξιωματούχοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ εστιάζουν στο κονδύλι των 700 εκατ. ευρώ που δαπανά το ελληνικό Δημόσιο ετησίως για αναπηρικά εισοδήματα. Από την πλευρά της όμως η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνει περικοπές και καμία παρέμβαση στα «τυφλά», αλλά έχει δεχτεί να εξορθολογίσει το σύστημα στη βάση της μνημονιακής της υποχρέωσης για εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ.


http://iwowapp.weebly.com/
Πάντως, μια τέτοια ρύθμιση θα σήμαινε ότι ανάπηροι με μηδενικό εισόδημα που ζουν μόνο από επιδόματα θα κινδύνευαν να μείνουν εκτός μηχανισμό του Ελάχιστου Εγγυημένου. Αυτή είναι και μία από τις βασικές αιτίες για τις οποίες αναβάλλεται για τον Ιούλιο η δεύτερη φάση υλοποίησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ελλάδα καταβάλλονται τουλάχιστον 200 προνοιακά επιδόματα, χωρίς σαφή στρατηγική. 

http://fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet