Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΣΤΗ ΦΑΛΟΥΤΖΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ Ή ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ...

Οι κάτοικοι της ιρακινής πόλης Φαλούτζα βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ...
ανεκδιήγητο δίλημμα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Ή να πεθάνουν από την πείνα μέσα στην πόλη, ή να εκτελεστούν επειδή προσπάθησαν να δραπετεύσουν.

Η Φαλούτζα είναι υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ταυτόχρονα πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις στην προσπάθεια ανάκτησης. Το λιγοστό φαγητό που είναι διαθέσιμο μετά από τόσους μήνες αποκλεισμού, διατίθεται σε πολύ υψηλές τιμές, κι έτσι οι πάμφτωχοι κάτοικοι της πόλης αναγκάζονται να φάνε σούπα από γρασίδι!

Δεκάδες χιλιάδες κατοίκων είναι παγιδευμένοι μέσα στο ένα από τα δυο εναπομείναντα προπύργια των τζιχαντιστών στο Ιράκ. «Οι άνθρωποι είναι υπό πολιορκία από την κυβέρνηση, φυλακισμένοι από το ISIS και λιμοκτονούν» αναφέρει ο Τζο Στορκ αναπληρωτής επικεφαλής του τομέα Μέσης Ανατολής του Παρατηρητηρίου.

Ενδεικτικές της τραγικότητας της κατάστασης είναι οι τιμές που γνωστοποιήθηκαν από έναν κάτοικο της Φαλούτζα, καθώς, ένα σακί αλεύρι 50 κιλών πωλείται έναντι 750 δολαρίων ενώ μια συσκευασία ζάχαρης κοστίζει 500 δολάρια. Στη Βαγδάτη, πενήντα χιλιόμετρα μακριά, τα ίδια πράγματα κοστίζουν 15 και 40 δολάρια αντίστοιχα.

Παιδιά σε κατάσταση τραγικής ασιτίας, σε σημείο που να κινδυνεύει η ζωή τους, φτάνουν σε ένα τοπικό νοσοκομείο σε καθημερινή βάση.

Ανταποκριτής του BBC στη Μέση Ανατολή αποκαλύπτει πως «οποιαδήποτε απόπειρα εγκατάλειψης της Φαλούτζα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη». Υπάρχουν αναφορές ότι άνθρωποι εκτελούνται από τους τζιχαντιστές επειδή επιχείρησαν να φύγουν από την πόλη.

Όπως ισχυρίζεται, με δεδομένο ότι ο στρατός, σφίγγει τη θηλιά γύρω από τη Φαλούτζα, οι τζιχαντιστές θα σκεφτούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν τους ανήμπορους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες, αν χρειαστεί. 

http://fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet