Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Οι Νορβηγικές αρχές εμφανίστηκαν πλέον και επισήμως διατεθειμένες να πληρώσουν περίπου 10.000 κορώνες (1.082 ευρώ) για τους αιτούντες άσυλο που είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τη χώρα οικειοθελώς.
Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι στο Όσλο αυτό το μέτρο είναι λιγότερο ακριβό από ό,τι η παραμονή των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας της χώρας.
Το πρόγραμμα που ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, θα διαρκέσει για έξι εβδομάδες, υπό την νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης (Utlendingsdirektoratet – UDI), σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK. Τα χρήματα θα καταβληθούν στους πρώτους 500 αιτούντες άσυλο που θα υποβάλλουν τα χαρτιά τους για εθελοντική επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους.
«Πρέπει να πείσουμε περισσότερους (ανθρώπους) να επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους οικειοθελώς, δίνοντάς τους λίγο περισσότερα χρήματα για την έξοδό τους από την Νορβηγία. Αυτό θα μας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, γιατί κοστίζει πολύ πιο ακριβά να έχουμε αυτούς τους ανθρώπους να μένουν στα κέντρα μεταναστών», δήλωσε η υπουργός Ενσωμάτωσης Sylvi Listhaug.
(η υπουργός Ενσωμάτωσης Sylvi Listhaug, φωτο: FrP media)
Η υπουργός δήλωσε επίσης ότι ελπίζει αυτή η πρωτοβουλία να είναι επιτυχής και να υποστηρίξει κατάλληλα εκείνους που επιστρέφουν στην πατρίδα τους εθελοντικά.
«Υπάρχουν πολλοί που δεν δικαιούνται προστασίας και πρόκειται, με όλα τα κριτήρια, να απορριφθούν οι αιτήσεις τους. Είναι καλύτερο για μας αν τονώσουμε τώρα το ταξίδι τους πίσω στις χώρες τους…», πρόσθεσε η Λίστχαουγκ.
Οι αιτούντες άσυλο που θα αποφασίσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, θα λάβουν 30.000 κορώνες (3,240 ευρώ), με τις 20.000 κορώνες από αυτό το ποσό να προορίζονται για τα έξοδα ταξιδιού.
Νωρίτερα η Υπηρεσία Μετανάστευσης της χώρας (UDI) ανακοίνωσε ότι μια οικογένεια με δύο παιδιά θα μπορούσε να περιμένει μέχρι και περίπου 80.000 κορώνες, επιπλέον της κάλυψης των εξόδων για το ταξίδι τους.
«Ευχόμαστε ότι αυτοί που έχουν έρθει στη Νορβηγία με μη ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τη διαμονή τους εδώ, να αποφασίσουν ότι πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους εκεί (στην πατρίδα τους)», δήλωσε η Camilla Wilberg από την UDI.
Πρόσθεσε ότι το νέο σύστημα θα διαφημιστεί μέσα από αφίσες σε 31 δήμους σε όλη τη χώρα.
Συνολικά 35.358 αιτούντες άσυλο έφτασαν στη Νορβηγία το 2015, σε σύγκριση με μόλις 11.480 το 2014, σύμφωνα με την Νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης. Σύμφωνα με τα όσα κατέληξαν ΕΕ και Τουρκία πρόσφατα, η χώρα θα πρέπει να πάρει 1.500 αιτούντες άσυλο το 2015 και άλλους τόσους το 2016.
http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet