Ο Dick Turpin έγινε μύθος μετά την εκτέλεσή του...
Ένα απεγνωσμένο ανθρωποκυνηγητό και μια μυστική ταυτότητα περιβάλουν έναν κρατούμενο σε αυτό το επιβλητικό φρούριο.

Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες ιστορικές περιοχές στην Αγγλία είναι η πόλη Γιορκ. Το 18ο αιώνα έγινε πολύ δημοφιλής και της μόδας ως εναλλακτικό Λονδίνο στο βορρά. Στην πόλη βρίσκονται δύο εκπληκτικά κτίσματα, τα απομεινάρια του κάστρου του Γιορκ. Αυτό το φρούριο αποτελούνταν από δύο εντυπωσιακά μεσαιωνικά κτίσματα, με το πέρασμα του χρόνου όμως τα περισσότερα αποδεκατίστηκαν.

York_Castle_Clifford's_Tower

Το πρώτο κτίσμα που σώζεται είναι ο Πύργος Κλίφορντ (cliffords). Ο Πύργος Κλίφορντ είναι ένας άσπρος πύργος σε έναν λοφίσκο, πολύ εντυπωσιακό κτίσμα.
Το δεύτερο είναι η φυλακή Debtors. Από τα πιο επιβλητικά σωφρονιστήρια στην Αγγλία, είναι πρώιμο δείγμα του αγγλικού μπαρόκ.

York Debtors Prison

Στο εσωτερικό το όμως η μοίρα των κρατουμένων ήταν δυσοίωνη. Υπάρχουν κελιά στο πίσω μέρος του ισογείου, και είναι παράλογο. Στη φυλακή αυτή έζησαν περιβόητοι εγκληματίες της Αγγλίας.
Ίσως ο πιο δόλιος ήταν ένας άντρας που έσπειρε τον πανικό στη χώρα. Η ιστορία αυτή συνδυάζει τη σύμπτωση, το έγκλημα και τη φήμη.
Δεκαετία του 1730, Αγγλία.
Η αστυνομία του Λονδίνου έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Ένας έφιππος εγκληματίας τρομοκρατεί τους δρόμους στις παρυφές της πόλης. Λέγεται Dick Turpin (Ντικ Τέρπιν). Ήταν αδίστακτος και πολύ βίαιος εγκληματίας. Ο πανούργος κακοποιός διαπράττει βίαιες ληστείες υπό την απειλή όπλου. Γίνεται τόσο γνωστός που του αποδίδονται όλες οι ληστείες.

Dick Turpin
Απεγνωσμένη για τη σύλληψη του εγκληματία η αστυνομία εκπονεί σχέδιο καταδίωξης του Τέρπιν. Πιστεύουν ότι κρύβεται στο γειτονικό δάσος Epping, αλλά είναι τεράστιο. Ζητούν την βοήθεια του κόσμου και δίνουν 100 λίρες για το κεφάλι του. Είναι από τους πιο καταζητούμενους εγκληματίες στην Αγγλία.
Epping_Forest
Το δάσος Epping
Οι ντόπιοι »οργώνουν»το δάσος. Μια μέρα ένας κυνηγός κεφαλών συναντά τον Τέρπιν. Ο άντρας αναγνώρισε τον Τέρπιν,αλλά δεν πήγε στις αρχές. Αποφάσισε να τον συλλάβει μόνος του. Είναι όμως ανήμπορος μπροστά στο ληστή. Νομίζει ότι ο Τέρπιν είναι άοπλος, αλλά κάνει λάθος. Ο Τέρπιν είναι οπλισμένος, επικίνδυνος και σκοτώνει αυτόν τον άντρα. Τώρα είναι δολοφόνος.Όταν οι αρχές βρίσκουν το πτώμα ανησυχούν από την ειδεχθή πράξη. Διπλασιάζουν τις προσπάθειές τους να σταματήσουν τον Τέρπιν. Σε αυτό το σημείο δίνουν 200 λίρες για το κεφάλι του Τέρπιν. Περιέργως όμως χάνονται τα ίχνη του. Ο Τέρπιν είναι σχεδόν άφαντος στο Λονδίνο. Φαίνεται ότι ο ύπουλος ληστής πάντα θα διαφεύγει από τη δικαιοσύνη.

Dick_Turpin

Ένας ντόπιος όμως θα ανοίξει ξανά την υπόθεση. Ονομάζεται Τζέιμς Σμιθ. Λέει στις αρχές ότι είχε ανακαλύψει κάτι πολύ ενδιαφέρον.
Είναι το έτος 1739 στην Αγγλία. Επί χρόνια ο διαβόητος κλέφτης και δολοφόνος Ντικ Τέρπιν διαφεύγει από την αστυνομία του Λονδίνου. Τώρα όμως ένας πολίτης, ο Τζέιμς Σμιθ, λέει μια εκπληκτική ανακάλυψη.
Λίγες μέρες νωρίτερα ο Σμίθ ήταν στο ταχυδρομείο όταν είδε ένα γράμμα που του φαινόταν γνωστό. Έφερε την υπογραφή κάποιου Τζον Πάλμερ. Όταν όμως είδε το γραφικό χαρακτήρα συνειδητοποίησε ότι ήξερε το συντάκτη και ότι δε λεγόταν Πάλμερ.
Είπε »αυτός δεν είναι ο Τζον Πάλμερ». »Είναι ο Dick Turpin». Ο Τζέιμς Σμιθ ήταν στο σχολείο με τον Ντικ Τέρπιν. Επιπλέον του είχε μάθει να γράφει. Ήξερε τον γραφικό χαρακτήρα του Ντικ Τέρπιν.

http://iwowapp.weebly.com/

Το γράμμα επίσης αποκάλυπτε που βρισκόταν ο δολοφόνος. Σύμφωνα με τον Σμιθ ο Τέρπιν ήταν στο πιο απίθανο μέρος. Είναι στην πόλη του Γιορκ ήδη στη φυλακή. Οι αστυνομικοί αιφνιδιάζονται, αλλά θα ερευνήσουν τον ισχυρισμό.
Έστειλαν τον Σμιθ στο κάστρο του Γιορκ και αμέσως αναγνώρισε τον Ντικ Τέρπιν. Οι αρχές εκπλήσσονται από αυτήν την εξέλιξη. Ο Τέρπιν είχε ήδη συλληφθεί έξω από το Λονδίνο για πλημμέλημα αλλά είχε δώσει πλαστό όνομα.

Dick_Turpin 
Μετά την αναγνώριση, όμως, ο Τέρπιν επιτέλους δικάζεται. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και ο δικαστής καταδίκασε τον Τέρπιν σε θάνατο. Ο Τέρπιν θανατώθηκε σε δημόσια εκτέλεση, αλλά δεν πέθανε αθόρυβα. Ο παράτολμος εγκληματίας χαιρετά τον θάνατό του με θεατρικό τρόπο. Υποκλίθηκε στο πλήθος και μετά κρεμάστηκε.

Δεν ήταν όμως τελευταία φορά που ακούστηκε ο Τερπιν. Σχεδόν έναν αιώνα μετά το δραματικό θάνατό του ένας Άγγλος συγγραφέας κάνει το δείλο ληστή ήρωα σε βιβλίο του και διαστρεβλώνει κατάφορα την ιστορία.
Αυτός ο φανταστικός χαρακτήρας έμοιαζε λίγο με τον Τζέιμς Μποντ. Έκανε υπεράνθρωπα κατορθώματα. Η απεικόνιση του Τέρπιν ως καλοσυνάτου ληστή μπαίνει στη συνείδηση του κόσμου σκιάζοντας τα αποτρόπαια αμαρτήματα του αληθινού ανθρώπου. Έγινε από τους πιο αγαπητούς ήρωες.

Αναστάσιος Ντίνος