Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ;

Δυστυχώς φίλοι μου θα είμαι δυσάρεστος.
Από τα χρέη του κράτους, αλλά και τα ιδιωτικά, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε, παρά μόνο με τη συναίνεση των ίδιων των δανειστών.Δεν τα κατάφερε ούτε η Αργεντινή. Της Αργεντινής της έκαναν τις προάλλες κατάσχεση σε πολεμικό της πλοίο. Έπειτα από τόσα χρόνια αναγκάζεται τώρα και η Αργεντινή να έρθει σε κάποια συμφωνία με τους δανειστές της για να μπορέσει να αναπνεύσει.
Μπορεί το χρήμα να το δημιουργούν οι τράπεζες από αέρα κοπανιστό, κατά την ώρα του δανεισμού (δηλαδή παρέχεται στην ουσία πίστη), αλλά ο λαβών το δάνειο (ιδιώτης ή κράτος), είναι σαν να αποδέχτηκε συναλλαγματική ή σαν να εξέδωσε τραπεζική επιταγή.
http://iwowapp.weebly.com/
Από εκείνη τη στιγμή που το κράτος ή ο ιδιώτης παίρνει το δάνειο ή αποδέχεται συναλλαγματική ή εκδίδει επιταγή, τα αξιόγραφα αυτά (όπως και τα αέρινα χρήματα), δίνονται πιο πέρα. Δίνεται μεν αεριτζίδικη πίστη, αλλά ως αντάλλαγμα λαμβάνονται κανονικά προϊόντα και κανονικές υπηρεσίες. Και η διαδικασία αυτή πάει ακόμα πιο πέρα. Τα ίδια χρήματα, η ίδια συναλλαγματική και η ίδια επιταγή δίνονται πιο πέρα κ.ο.κ.

Επομένως, μπορεί αρχικά η όλη διαδικασία να ξεκίνησε με μια αεριτζίδικη υπόσχεση, αλλά στη συνέχεια εμπλέκονται κανονικά ανταλλασσόμενα προϊόντα και υπηρεσίες και αυτοί που τα έχουν δώσει θέλουν το αντάλλαγμα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να πούμε ότι με το έτσι θέλω δεν πληρώνω το δάνειο, δεν πληρώνω τη συναλλαγματική, δεν πληρώνω την επιταγή. Αυτό έχει συνέπειες την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό των περιουσιών.

Το ερώτημα όμως εδώ, που μας απασχολεί, δεν έχει να κάνει με τις ιδιωτικές συναλλαγματικές και τις ιδιωτικές επιταγές. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε τώρα, όταν τα χρήματα τα έχει πάρει το κράτος, τα μοίρασε στο λαό (ολιγάρχες και απλούς μισθωτούς και συνταξιούχους) και τα χρήματα αυτά είναι τώρα εκτός Ελλάδας και μάλιστα αφορολόγητα.

Εδώ ακριβώς θα πρέπει να παρέμβει ο λαός για να αναζητήσει τα χρήματα και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

Όσο τα βάζουμε μόνο με τους «κακούς» δανειστές, αλλά δεν κοιτάμε ποια λαμόγια πήραν τα χρήματα και τι τα έκαναν, δεν πρόκειται να μας πάρει κανείς στα σοβαρά σαν λαό.

Έχουμε όμως το ανάλογο πολιτικό σύστημα, έχουμε άραγε την ανάλογη ανεξάρτητη δικαιοσύνη για να το επιτύχουμε; Δυστυχώς όχι. Αν δεν λύσουμε πρώτα αυτά τα θέματα ως λαός, απλά ας καθίσουμε να κοιτάμε τις περιουσίες μας να χάνονται.
Γράφει ο Πέτρος Χασάπης
 
http://www.ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet