Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ...

Μπορεί εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο (αλλά και στο ίδιο του το κόμμα) να ανατριχιάζουν στην ιδέα ότι ο Ντόλαντ ...
Τραμπ μπορεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, όμως αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι καθόλου μακρινό και διόλου απίθανο.

Η αμερικάνικη εφημερίδα Boston Globe, γνωστή για την αιρετική και πάντα μαχόμενη δημοσιογραφία της, έβγαλε σήμερα ένα πρωτοσέλιδο που προκάλεσε αίσθηση σε όλο τον κόσμο. Στο κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας, που έχει χρονολογία 9 Απριλίου του 2017 παρουσιάζεται ο Ντόλαντ Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνοντας ανακοινώσεις στους πολίτες της χώρας.

Με κεντρική φωτογραφία τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο και τίτλο «Οι απελάσεις αρχίζουν» το δημοσίευμα ρίχνει μια ματιά στο μέλλον για το πως θα ήταν η χώρα κάτω από την διακυβέρνηση του Τραμπ και των ιδεών του.

Η λογική της δημοσίευσης βασίζεται στο να χρησιμοποιηθούν όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ και να βρεθεί ο Αμερικανός πολίτης μπροστά στην αλήθεια όταν όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα. Έτσι το δημοσίευμα γράφει ότι ο Τραμπ αναγγέλει ότι έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για την απέλαση πάνω από 11,3 εκατομμυρίων εργατών σε χρονικό διάστημα δύο ετών. Ενώ σε διπλανή στήλη άλλο δημοσίευμα μιλά για τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει ο νέος πρόεδρος τόσο με το Μεξικό όσο και με την Κίνα.

Δεν λείπουν βέβαια και οι αστείες εκδοχές της όλης ιστορίας, όπως ότι ένα από τα πιο γνωστά κτίρια της Ουάσινγκτον, το παλιό Ταχυδρομείο μετατρέπεται σε ξενοδοχείο του Ντόναλντ Τραμπ. Ή ότι ο Ντόλαντ Τραμπ προτείνεται για το Νόμπελ Ειρήνης επειδή σταμάτησε έναν πόλεμο 1.385 ετών ανάμεσα στους... Σουνίτες και τους Σιίτες μουσουλμάνους, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στον κόσμο επί αιώνες.

Όπως και να έχει, πέρα από την όποια τύχη έχει η υποψηφιότητα του Τραμπ στην μάχη για την προεδρία της Αμερικής, το δημοσίευμα της Boston Globe δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο τα πολλά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι πολίτες των ΗΠΑ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μα πάνω απ' όλα δείχνει πόσο δυνατή μπορεί να είναι μια εμπνευσμένη δημοσιογραφία που μέσα σε μία σελίδα χαρτιού (που μόνο με τέτοιο τρόπο μπορεί να αντέξει στους καιρούς του Ίντερνετ...) κάνει όλα όσα δεν μπορούν όλα τα δισεκατομμύρια δολάρια του απίστευτου Τραμπ και ο πολιτισμικός επαρχιωτισμός της συντηρητικής «βαθιάς» Αμερική. 

http://fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet