Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

ΟΗΕ: ΥΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ...

Ο επικεφαλής της επιτροπής του ΟΗΕ που διεξήγαγε έρευνα για τα ανθρώπινα...
δικαιώματα στην Ερυθραία δήλωσε ότι 300.000-400.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν περιέλθει σε κατάσταση δουλείας τα 25 τελευταία χρόνια στο σύστημα της επ' αόριστον «εθνικής θητείας» που εφαρμόζει η Ερυθραία.
«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν 300.000 έως 400.000 άνθρωποι που έχουν υποδουλωθεί», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάικ Σμιθ, επικεφαλής της έρευνας του ΟΗΕ.
Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι πιστεύει πως η Ερυθραία εξακολουθεί να εφαρμόζει πολιτική «πυρών στο ψαχνό» στα σύνορά της για να σταματάει ανθρώπους που διαφεύγουν από τη χώρα, πολλοί από τους οποίους κατευθύνονται ως πρόσφυγες στην Ευρώπη.
Η κυβέρνηση της Ερυθραίας ανακοίνωσε ότι απορρίπτει τις αβάσιμες, όπως τις αποκάλεσε, κατηγορίες για παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων που διατυπώνονται στην έκθεση της Διερευνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ και υποστήριξε ότι οι ερευνητές είχαν πολιτικά κίνητρα.
«Η Ερυθραία απορρίπτει τις πολιτικά υποκινούμενες και αβάσιμες κατηγορίες και τις καταστροφικές συστάσεις της Διερευνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ», αναφέρει ο προεδρικός σύμβουλος Γεμάνι Γεμπρέαμπ στην ανακοίνωση της κυβέρνησης. «Πιστεύει ότι αποτελούν μια απρόκλητη επίθεση όχι μόνο εναντίον της Ερυθραίας, αλλά επίσης εναντίον της Αφρικής και των αναπτυσσόμενων χωρών», σημείωσε. 

http://fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet