Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ-ΠΟΛΑΚΗ

Αρνητική η εισήγηση της επιτροπής
 Κατά της άρσης ασυλίας Αυλωνίτου και Πολάκη η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής Η Αυλωνίτου για την υπόθεση επίθεσης στον διευθυντή του ΟΑΚΑ και ο Πολάκης για τα «ραβασάκια» Αδωνι-Μανωλίδου - Νέες «απειλές» από Πολάκη:

 Xρήστος Μπόκας
 ΄Ερχονται κι άλλα και δεν είναι ψιλικοκό Αρνητική εισήγηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της κυρίας Ελένη Αυλωνίτου έδωσε τελικά η πλειοψηφία της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αλληλομηνυθεί με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ Σταύρο Χάντζο για επεισόδιο που συνέβη το 2012 πριν δηλαδή την είσοδό της στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τον κ. Χάντζο, η κυρία Αυλωνίτου του επιτέθηκε και τον έγδαρε με τα νύχια της. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για την συγκεκριμένη υπόθεση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Τότε η κυρία Αυλωνίτου επικαλέστηκε πολιτική δίωξη χωρίς ωστόσο να πείσει τα μέλη της επιτροπής καθώς αρχικά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπερ της άρσης. Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης προκειμένου να εξεταστεί εάν πρέπει να προστατεύονται οι βουλευτές οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα. Στην σημερινή επαναληπτική συνεδρίαση η «ισορροπία» άλλαξε υπερ της κυρίας Αυλωνίτου καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων τοποθετήθηκαν υπερ της διατήρησης της ασυλίας της. Αναρμόδια η επιτροπή για τον Πολάκη 
 Εκτός αυτού, συζητήθηκε και η μήνυση που υπέβαλε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη μετά τις καταγγελίες του δεύτερου περί στοιχείων που εμπλέκουν την σύζυγο του βουλευτή της ΝΔ σε υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ. Συγκεκριμένα ο υπουργός εντός Ολομέλειας και απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργιάδη είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει υπόθεση «με ραβασάκια που έστελνες εσύ και η γυναίκα σου». «Θα φέρεις εδώ τα ραβασάκια», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε «τα ραβασάκια τα δικά μου και της γυναίκας μου αν δεν τα φέρετε, θα κάνω μήνυση για να αρθεί η ασυλία σου. Δεν θα κρύβεσαι, ρε γαϊδούρι, πίσω από την ασυλία σου, θρασύδειλε απατεώνα. Θα φέρεις τα ραβασάκια εδώ, παλιοψεύταρε κρητίκαρε, αρχιγαϊδούρι. Θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια αν δεν τα φέρεις! Ή θα φέρεις τώρα τα χαρτάκια ή θα γίνει εδώ μέσα της Κρήτης». Τελικά, ο κ. Πολάκης δεν προσκόμισε τα στοιχεία και ο βουλευτής της ΝΔ τον μήνυσε υποστηρίζοντας ότι η συκοφαντία δεν έγινε στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων και άρα η διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ωστόσο, η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής σε γνωμοδότησή της υποστήριξε ότι ο κ. Πολάκης λειτούργησε εντός των υπουργικών του καθηκόντων με αποτέλεσμα η πλειοψηφία της επιτροπής Δεοντολογίας να επικαλεστεί αναρμοδιότητα και να μην εξετάσει την υπόθεση. Δηλαδή, η επιτροπή Δεοντολογίας δεν εξέτασε καν το αίτημα για άρση ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αφού δέχθηκε τη γνωμοδότηση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής. Προκειμένου να υπάρξει συνέχεια στην υπόθεση, θα πρέπει να κινηθεί η διαδικασία με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών κι έτσι ο μεν κ.Γεωργιάδης να υποβάλλει εκ νέου μήνυση, την οποία εκ του νόμου ο εισαγγελέας θα παραπέμψει αμελητί στη Βουλή και στη συνέχεια με τις υπογραφές τριάντα βουλευτών να κινηθεί η διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής. Π. Πολάκης: Νομίζουν θα κωλώσω; Ερχονται κι άλλα και δεν είναι ψιλικοκό! Ο κ. Πολάκης μετά την απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας είπε σε δημοσιογράφους: «Εδώ κάτι βρωμάει, να κάνει η Δικαιοσύνη τη δουλειά της, να απαγγείλει αυτά που πρέπει να απαγγείλει και όχι να τρέχω εγώ επειδή αυτός που έπιασα με την αίγα στην πλάτη, μου κάνει μήνυση. Εμένα με έβαλε ο ελληνικός λαός και ο πρωθυπουργός να έχω την ευθύνη σε ένα χώρο, και έχω δύο δουλειές να κάνω, πρώτον να τον βελτιώσω και δεύτερον να τον ξεβρομέσω (μτφ. ξεβρομίσω). Έχω πιάσει του Χριστού τα πάθη από δουλειές που έχουνε γίνει. Να πάω εγώ στα δικαστήρια επειδή με μηνύει ότι τον έπιασα να έχει κάνει αυτές τις βρωμιές; Που το είδατε γραμμένο αυτό το πράγμα;. Η λογική τους είναι, νομίζουν επειδή μου κάνουν μήνυση, θα κωλώσω. Όχι έρχονται κι άλλα. Και αυτά εδώ που λέμε τώρα με τα άλλα που έρχονται, είναι ψιλικοκό».
http://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet