Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

¨ΒΙΟΝΙΚΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ¨ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1

Μια συσκευή που ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ υπόσχεται να αλλάξει σημαντικά τη ζωή των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1.Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης δημιούργησαν μια συσκευή που διαθέτει έναν αισθητήρα ο οποίος τοποθετείται κάτω από το δέρμα και συγκεντρώνει στοιχεία για τα επίπεδα της ινσουλίνης στον οργανισμό.

Στη συνέχεια τα στέλνει ασύρματα σε μια εφαρμογή που έχει εγκαταστήσει ο ασθενής στο κινητό του και τα ανανεώνει κάθε πέντε λεπτά, ενώ εκείνη υπολογίζει τις δόσεις της ινσουλίνης και του γλυκογόνου που χρειάζεται ο οργανισμός για να διατηρηθούν τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα σε φυσιολογικές τιμές.
Στο τέλος τα στοιχεία στέλνονται σε δύο «αντλίες» έγχυσης της ινσουλίνης που φορά ο ασθενής και έτσι ο οργανισμός παίρνει την απαραίτητη ποσότητα.
Η συσκευή, την οποία οι επιστήμονες αποκαλούν «βιονικό πάγκρεας», έχει εγκριθεί ήδη από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για να χρησιμοποιηθεί σε τρεις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή εθελοντών σε διάστημα 18 μηνών.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, μέχρι στιγμής έχουν δοκιμάσει το «βιονικό πάγκρεας» μόνο σε διαβητικούς χοίρους, ενώ αν οι μελέτες που θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή εθελοντών ολοκληρωθούν με επιτυχία, τα στοιχεία που θα προκύψουν θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία μιας πιο εξελιγμένης συσκευής, που θα είναι έτοιμη το 2015.


Δημοσιεύτηκε στη "naftemporiki.gr" την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet