Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ;

Σχεδόν όλοι φοβούνται ότι η μεγάλη παγκοσμίως χρηματοπιστωτική φούσκα, η οποία είναι περίπου εκατό φορές μεγαλύτερη από το πραγματικά διεθνώς παραγόμενο προϊόν, κάποια στιγμή θα σκάσει με κάποιον παγκόσμιο πόλεμο. Οι προσπάθειες για ξεφούσκωμα, που γίνονται με τοπικούς πολέμους, αλλαγές καθεστώτων, οικονομικές κατοχές και δημοσιονομικές πειθαρχίες, δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικές.

Αυτή τη στιγμή ζούμε το παράδειγμα της Ουκρανίας. Είναι η προσπάθεια της Δυτικής Παγκοσμιοποίησης να ξεφουσκώσει τη χρηματοπιστωτική φούσκα επεκτεινόμενη προς ανατολάς, προς αναζήτηση νέου ζωτικού χώρου. ΗΠΑ και Γερμανία, οι οποίες έχουν τεθεί επικεφαλής της νέας δυτικής αποικιοκρατίας που πήρε το όνομα παγκοσμιοποίηση, θέλουν αφενός να επεκταθούν προς ανατολάς, αφετέρου να εμποδίσουν τη δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης με επικεφαλής τη Ρωσία (που προωθεί ο Πούτιν) και πιθανότατα και την Κίνα.

Αυτό που έχει υποστεί μέχρι στιγμής η Ρωσία με την Ουκρανία είναι μια τεραστίων διαστάσεων γεωπολιτική ήττα. Αν δεν αντιδράσει σοβαρά, η νίκη της δυτικής παγκοσμιοποίησης και του στρατιωτικού της σκέλους (ΝΑΤΟ), θα είναι καθολική, χωρίς μάλιστα να πέσει μια σφαίρα. Οι δυτικοί κατάφεραν με μοχλό την Ουκρανία να κλείσουν τη Ρωσία στα ασφυκτικά όριά της. Φυσικά, αν η Ρωσία ανεχτεί αυτό το πελώριο ράπισμα, αυτόματα θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου στο εσωτερικό της και σύντομα θα δούμε παρόμοιες (με της Ουκρανίας) διαδηλώσεις στο κέντρο της Μόσχας και κατάρρευση του ρωσικού καθεστώτος εκ των έσω. Ταυτόχρονα οι γύρω λαοί (Τσετσένοι, Γεωργιανοί, Ουκρανοί κ.λ.π.) θα ορμήσουν να πάρουν ότι μπορέσουν.

Όχι φυσικά Ευρασιατική Ένωση δεν πρόκειται τότε να συστήσει πλέον η Ρωσία, αλλά αναγκαστικά θα τεθεί στην πλήρη κυριαρχία των ΗΠΑ και Γερμανίας.

Όπως αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας, εδώ δεν πρόκειται για μια απλή διπλωματική ήττα της Ρωσίας και προσωπικά του Πούτιν, αλλά για άμεση διακινδύνευση της ίδιας της εθνικής της κυριαρχίας και της εξάλειψης κάθε στρατηγικού ζωτικού της χώρου.

Θέλουμε να διαψευστούμε, αλλά νομίζουμε ότι θα υπάρξουν τρομακτικές εξελίξεις στο θέμα της Ουκρανίας που μπορεί να φτάσουν μέχρι και σε παγκόσμια σύρραξη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet