Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ...

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το Σάββατο πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ...
www.peter33.com
θα παρουσιάσει την Τρίτη, στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, μια φορολογική μεταρρύθμιση η οποία θα καταργήσει τα φορολογικά "παραθυράκια" που εκμεταλλεύονται οι πιο πλούσιοι και θα μειώσει τους φόρους για τα περισσότερα νοικοκυριά.


Ως έχουν, οι φορολογικές προτάσεις του Αμερικανού προέδρου, οι οποίες παρουσιάσθηκαν από την κυβέρνηση σ΄ ένα έγγραφο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, δεν φαίνεται να έχουν μεγάλο μέλλον στο Κογκρέσο, στο οποίο κυριαρχούν πλέον οι Ρεπουμπλικάνοι.

Ωστόσο συγκεκριμενοποιούν τη βούληση του Δημοκρατικού Κόμματος να αυξήσει τη φορολογική πίεση στο 1% των πιο πλούσιων νοικοκυριών ώστε να χρηματοδοτηθούν νέες αρωγές για τη μεσαία τάξη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα προτείνει να καταργηθεί "το μεγαλύτερο, ίσως, φορολογικό παραθυράκι όλου του φορολογικού κώδικα για τους ιδιώτες", το οποίο αφορά τη φορολόγηση των εισοδημάτων από κεφάλαια.

Το εν λόγω "παραθυράκι" επιτρέπει αυτή τη στιγμή να καταβάλλεται καθόλου ή ελάχιστος φόρος για τις υπεραξίες που πραγματοποιούνται από κληρονομημένα ενεργητικά.

Η κατάργηση της σχετικής διάταξης θα έπληττε σχεδόν αποκλειστικά το 1% των πιο πλούσιων φορολογουμένων και το 80% της προσπάθειας θα αφορούσε το 0,1% των πιο εύπορων, δηλαδή αυτούς των οποίων τα εισοδήματα υπερβαίνουν τα δύο εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

"Οι 400 πιο πλούσιοι φορολογούμενοι πλήρωσαν κατά μέσο όρο 17% φόρο το 2012, λιγότερο απ΄ ότι οι οικογένειες της μεσαίας τάξης", εξηγεί ο Λευκός Οίκος, ο οποίος καταγγέλλει έναν "άδικο" φορολογικό κώδικα.

Η μεταρρύθμιση θα αυξήσει επίσης στο 28% το μέγιστο ποσοστό φορολόγησης των εισοδημάτων από κεφάλαιο και των μερισμάτων, ποσοστό που ίσχυε την εποχή της προεδρίας του Ρόναλντ Ρίγκαν.

Μεταξύ των άλλων προτάσεων που παρουσιάσθηκαν από τον Λευκό Οίκο περιλαμβάνεται ένας νέος φόρος ο οποίος αφορά τις περίπου 100 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, καθώς και φορολογικές απαλλαγές από τις οποίες επωφελούνται συνολικά δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών, όπως τριπλασιασμός της έκπτωσης φόρου για τη φροντίδα παιδιών, φοροαπαλλαγή για τη χρηματοδότηση ανώτατων σπουδών και διευκόλυνση της αποταμίευσης για συνταξιοδότηση. Η ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης είναι η ευκαιρία που έχει κάθε χρόνο ο πρόεδρος για να εκθέσει τα σχέδιά του.

Οι προτάσεις που παρουσιάσθηκαν χθες είναι πιθανό να προκαλέσουν σημαντικές αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικανούς επειδή αυξάνουν τους φόρους. Καθώς οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου μετά τα κέρδη που πραγματοποίησαν στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Δημοκρατικός Ομπάμα προβλέπεται ότι θα αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες για να μετατρέψει το όραμά του σε νόμους. 

http://www.fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet