Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

100.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σχεδόν 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά,
σε μια διαδήλωση που οργανώθηκε για δεύτερη φορά στη μεγαλύτερη πλατεία της χώρας, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Κρεμλίνο, μετά την πτώση της πρώην ΕΣΣΔ, γνωστοποίησαν οι αρχές της πρωτεύουσας.
«Πρόκειται για μία όμορφη παράδοση το γεγονός ότι αρχίσαμε εκ νέου να διαδηλώνουμε στην Κόκκινη Πλατεία» δήλωσε με ικανοποίηση ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι» διαδήλωσαν, σύμφωνα με το δήμαρχο, ενώ ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκε στο σημείο καταμέτρησε 60.000 με 80.000 διαδηλωτές.
Είναι η δεύτερη φορά από το 1991 που οι αρχές της Μόσχας αποφάσισαν να επαναλάβουν τη παράδοση της εποχής της Σοβιετικής Ένωσης, κατά την οποία οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνταν στην Κόκκινη Πλατεία, όταν η 1η Μαΐου αποτελούσε ευκαιρία για μεγάλες στρατιωτικές και πολιτικές παρελάσεις ενώπιον των ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης.
Το πλήθος κρατούσε στα χέρια του σημαίες της Ρωσίας και πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα πατριωτικού περιεχομένου όπως «Είμαι υπερήφανος για την πατρίδα μου» και «Πούτιν, πατρίδα και ελευθερία!».
Σε άλλα πλακάτ αναγράφονταν συνθήματα που σχετίζονταν με την οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα εδώ και πολλούς μήνες.
«Οι τιμές αυξάνονται: διπλασιάστε τους μισθούς μας!» έγραφε ένα εξ αυτών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet