Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Η ΠΙΟ ΒΙΑΙΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ


Συνολικά 397 επιθέσεις που είχαν στόχο δημοσιογράφους ή μέσα μαζικής ενημέρωσης καταγράφηκαν το 2015 στο Μεξικό,
μεταξύ των οποίων 8 δολοφονίες, καθιστώντας τη χρονιά αυτή την πιο βίαιη για τον Τύπο από το 2009, ανακοίνωσε σήμερα η MKO Article 19.
"Οι αριθμοί δείχνουν με σαφήνεια τη σοβαρότητα της κατάστασης", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, σύμφωνα με την οποία η άσκηση του επαγγέλματος αυτού "έχει γίνει μια πολύ επικίνδυνη δραστηριότητα".
Σε σχέση με το 2014, η βία αυξήθηκε το 2015 κατά 21,8%, σύμφωνα με την Article 19, που έχει πάρει το όνομά της από ένα άρθρο της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την ελευθερία της έκφρασης.
Η μη κυβερνητική οργάνωση εκφράζει εξάλλου τη λύπη της για την υποβάθμιση της ελευθερίας της έκφρασης από τότε που ανήλθε στην εξουσία ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο, το 2012, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με τη MKO, οι 165 από τις 397 επιθέσεις, δηλαδή το 41%, διαπράχθηκαν από τις αρχές και 35 από το οργανωμένο έγκλημα (9%).
Το Μεξικό, το οποίο αντιμετωπίζει ένα ξέσπασμα βίας που σχετίζεται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, θεωρείται από πολλές μκο ως μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες για τους δημοσιογράφους.
Από το 2000, 91 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στη χώρα και 17 αγνοούνται, σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).
http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet