Δειλός, μοιραίος, τυχοδιώκτης, νάρκισσος. Ένας άνθρωπος που θέλει να κυβερνήσει το καράβι της χώρας μέσα σε τόσο μεγάλη φουρτούνα δεν μπορεί να συμπεριφέρεται όπως ο Τσίπρας.
Όχι, αυτός δεν είναι ηγέτης, δεν μπορεί όχι μόνο να εμπνεύσει αλλά ούτε και να πείσει ότι είναι ικανός να μείνει στο Μαξίμου για πολλούς μήνες ακόμη.
Ο πρωθυπουργός, με τα 13.... «σκάνδαλα» που έβγαλε στο φως απλά έκανε όλη την Ελλάδα να γελάει μαζί του. Τόσο καταγέλαστος αρχηγός της κυβέρνησης ίσως δεν έχει περάσει ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο μόνος του στόχος ήταν να χτυπήσει την κυβέρνηση Σαμαρά, η μόνη του αγωνία ήταν να συκοφαντήσει τον πρώην πρωθυπουργό γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να «ξεβρακώσει» αυτή την κυβέρνηση.
Τι μάθαμε από την ομιλία του Τσίπρα στη Βουλή; Απολύτως τίποτε. Απλά καταλάβαμε γιατί αυτός ο λαοπλάνος κοροϊδεύει εδώ και μήνες τον ελληνικό λαό. Τα περίφημα σκάνδαλα που θα έβγαζε στο φως, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη ήταν μια φούσκα και το μόνο που θα μείνει είναι η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα χρήματα που έδωσαν οι τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ. Καλοδεχούμενη, να δούμε ποιοι νταβατζήδες πήραν χρήματα και ποιοι έχουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε αγαστές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιοι που είναι χρεοκοπημένοι έχουν κάνει deal με τον κ. Τσίπρα και την παρέα του. Γιατί δεν τους στέλνει φυλακή;
Γιατί δεν τους διαλύει; Μα γιατί τους έχει ανάγκη για να του κάνουν τη βρόμικη δουλειά. Αλλά γι' αυτό έχει ο καιρός γυρίσματα...
Ξαναθυμήθηκε τον Παπασταύρου διαβάζοντας ουσιαστικά το «ρεπορτάζ» που έδωσε από νωρίς το πρωί το Μαξίμου στα «καρακόλια» της αριστερής δημοσιογραφίας. Ξέχασε να διαβάσει την απάντηση που έδωσε ο κ. Παπασταύρου και κάλεσε τον Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει τον κ. Σαμαρά. Του ζήτησε να μην καλύπτει τον πρώην πρωθυπουργό, θέλοντας προφανώς να διχάσει τη ΝΔ. Τόσο μικρός...
Ξαναθυμήθηκε και τους εκβιαστές - δημοσιογράφους και τις... σχέσεις που είχαν με τη ΝΔ, όπως είπε. Μίλησε για τον Μουσσά και τις υπηρεσίες που υποτίθεται ότι προσέφερε στη ΝΔ και ο Μαυρίκος. Μία από τα ίδια δηλαδή, αθλιότητες σαν κι αυτές που έγιναν σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου.
Και τέλος, για κερασάκι της τούρτας μίλησε για τη Ζίμενς. Έλεος πια. Πόσες φορές η χώρα θα μπορέσει να ακούει τα ίδια για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπεγράφη επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου; Γιατί δεν κάνει μια απλή ερώτηση στον κ. Τσακαλώτο (και ξέρουμε τι εννοούμε μ' αυτά που λέμε) σχετικά με την κύρωση της σύμβασης; Να του πει τι έπρεπε να γίνει και πώς; Ντροπή του.
Με την πρωτολογία του ο κ. Τσίπρας απέδειξε για πιο λόγο πρέπει να κάνει την πιο έντιμη πράξη που έχει κάνει ποτέ στη ζωή του. Να παραιτηθεί και να βοηθήσει στο να σωθεί η πατρίδα.
Την ίδια ώρα που στην Ειδομένη πέφτει ξύλο, την ώρα που η οικονομία έχει βαρέσει διάλυση, την ώρα που προσφυγικό και αξιολόγηση έχουν τινάξει στον αέρα τη χώρα ο Τσίπρας συνεχίζει να παίζει τα ίδια επικοινωνιακά παιχνίδια. Λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς, λίγο από μέσα ενημέρωσης, λίγο από ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης και από ουσία τίποτε. Μηδέν. Αντί να λύσει τα προβλήματα της χώρας κάνει συζητήσεις στη Βουλή για να συσπειρώσει τους βουλευτές του και τους ψηφοφόρους του.
Τα νέα μέτρα 5,5 δισ. ευρώ έρχονται και είναι απαραίτητο να καλυφθούν από τις ανοησίες περί μάχης κατά της διαπλοκής. Ο λαός κατάλαβε ότι έχει να κάνει με πολιτικά νούμερα τα οποία μόνο σκοπό έχουν να καλύψουν τα εγκλήματά τους, τις παραλείψεις τους που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση τη χώρα.
http://www.antinews.gr