Μια επιστολή που σοκάρει καθώς αποκαλύπτει ότι οι Τούρκοι έχουν πολύ βρώμικα παιχνίδια στο μυαλό τους και επιχειρούν να κυριαρχήσουν στο Αιγαίο την ώρα που η Ελλάδα κοιμάται στην…
Ειδομένη, αποκαλύπτει ο ιστότοπος Mignatiou.com.
Συγκεκριμένα, με την επιστολή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, αμφισβητεί την κυπριακή ΑΟΖ, «διαγράφει» το Καστελόριζο και διεκδικεί δικαιώματα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο
Η Τουρκική παρέμβαση εκδηλώθηκε αρχικά με επιστολή του Τούρκου μονίμου αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη που με αφορμή περιστατικό παρενόχλησης κυπριακού ερευνητικού σκάφους στην Κυπριακή ΑΟΖ εγείρει αξιώσεις και υποστηρίζει ότι ένα μεγάλο τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ ακόμη και νότια της Κύπρου, είναι «Τουρκική» και συνεπώς τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα υπερασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας, ενώ η συνέχεια δόθηκε με επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που εκτοξεύει απειλές εναντίον της Κύπρου και των ξένων πετρελαϊκών εταιριών, δηλώνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι Τουρκική, και στο ίδιο πνεύμα υπήρξε ανακοίνωση και της «προεδρίας» του ψευδοκράτους…
Το Τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της 25ης Μαρτίου και έσπευσε να μεταδώσει το πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΟΥ, προειδοποιεί ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μετρά για να προστατεύσει τα συμφέροντα της, δηλώνοντας ότι ο Διαγωνισμός που ανακοίνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο παραβλέπει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αλλά παραβιάζει τα δικαιώματα της Τουρκίας επί της υφαλοκρηπίδας της στην συγκεκριμένη περιοχή.
Πρόκειται για τη γνωστή τουρκική διεκδίκηση και αξίωση επί της υφαλοκρηπίδας ακόμη και νότια της Κύπρου, όπου η μεν Κύπρος εμφανίζεται ως νησί με περιορισμένη επήρεια επί της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, ενώ αντίθετα η Τουρκία διαγράφοντας εντελώς και το Καστελόριζο ορίζει μονομερώς την υφαλοκρηπίδα της στη μέση γραμμή των τουρκικών ακτών με τις αιγυπτιακές!
Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει, ότι ενώ οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι σε κρίσιμη φάση «με στόχο την ίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού στην Κύπρο, η απόφαση της ελληνοκυπριακής διοίκησης για διαγωνισμό, από τη μια παραβλέπει τα ίσα και αδιαχώριστα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων επί των φυσικών πόρων του νησιού και από την άλλη παραβιάζει τα δικαιώματα της χώρας μας τα οποία πηγάζουν από την υφαλοκρηπίδα της περιοχής». «Αν εξετάσει κανείς τα οικόπεδα για τα οποία έχει δοθεί άδεια, ένα μεγάλο μέρος του οικοπέδου 6 φαίνεται να βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι καταγραμμένη ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών (σ.σ. πρόκειται για μονομερή δήλωση).
Το τουρκικό ΥΠΕΞ δηλώνει ότι η χώρα μας δεν θα επιτρέψει ούτε και τώρα όπως ούτε και προηγουμένως σε καμιά περίπτωση σε ξένες εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των υδρογονανθράκων χωρίς άδεια σε πεδία της θαλάσσιας αρμοδιότητάς μας και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην υφαλοκρηπίδα», αναφέρει η ανακοίνωση.
Οι Τουρκοκύπριοι με την ανακοίνωση του γραφείου του Μ. Ακιντζί, επισημαίνουν ότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου συνεχίζει τις μονομερείς ενέργειες στο θέμα των φυσικών πόρων» και κάνουν ειδική μνεία στον διαγωνισμό αδειοδότησης.
«Τη στιγμή που οι εντατικές συνομιλίες είναι σε εξέλιξη η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να απέχει από κινήσεις που διαταράσσουν την θετική ατμόσφαιρα», αναφέρει η δήλωση του ψευδοκράτους καθώς, όπως επισημαίνει, «η Τουρκοκυπριακή πλευρά ως μια εκ των δυο ισοτίμων εταίρων του νησιού της Κύπρου, έχει δικαιώματα επί των υπαρχόντων φυσικών πηγών στα χωρικά ύδατα του νησιού και έχουν ισότιμο λόγο με την ελληνοκυπριακή ηγεσία σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν την έρευνα, εξόρυξη και εξαγωγή των υδρογονανθράκων. Στο κείμενο που κατέθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος στον ΟΗΕ, επισημαίνεται ότι οι «περιοχές για τις οποίες ηγέρθησαν αξιώσεις από τους Ελληνοκύπριους, στα δυτικά του ορίου που αναφέρθηκαν, εμπίπτουν στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπου η Τουρκία έχει δικαιώματα ipso facto και ab initio, καθώς και νόμιμα συμφέροντα». Για να μη υπάρξουν μάλιστα παρερμηνείες για τις προθέσεις της Άγκυρας, ο Τούρκος αξιωματούχος δηλώνει, ότι «τα Τουρκικά πολεμικά πλοία στις περιοχές αυτές έχουν δικαίωμα παρέμβασης σε οποιαδήποτε επιστημονική ερευνητική δραστηριότητα, που γίνεται χωρίς την συναίνεση η άδεια της Τουρκίας» και έτσι το τουρκικό πολεμικό σκάφος στο περιστατικό της 17ης Δεκεμβρίου 2015, «έδρασε με σεβασμό στις καθιερωμένες διεθνείς πρακτικές και δεν υπήρξε καμία παρενόχληση.
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Ελλάδα βουλιάζει από τους πρόσφυγες που μας στέλνουν κατά χιλιάδες οι Τούρκοι καθιστώντας τη χώρα έρμαιο. Αδύναμη να διαχειριστεί το πρόβλημα, με μια συμφωνία με την ΕΕ που δεν μπορεί να εφαρμοστεί και με τον μουσουλμανικό κίνδυνο να εκφράζεται πλέον με παρανοϊκές επιθέσεις αυτοκτονίας, η χώρα τώρα κινδυνεύει να απωλέσει κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Να θυμίσουμε ότι έχουν προηγηθεί αμφισβητήσεις στο Αιγαίο, αιτήματα για αποστρατικοποίηση, για «γκρίζες» ζώνες και για μια σειρά από μόνιμες διεκδικήσεις της Άγκυρας που βρήκαν πλέον πρόσφορο έδαφος.
Οι ισλαμοφασίστες του Ερντογάν που κυβερνούν πλέον με δικτακτορικό τρόπο βρήκαν αδύναμη και άβουλη την ελληνική κυβέρνηση εγείροντας συνεχώς θέματα. Και ο Αλέξης; Κάνει βόλτες στη Σμύρνη και υπογράφει συμφωνίες με τον Νταβούτογλου χαρακτηρίζοντάς τον φίλο.
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται εθνικό έγκλημα που στήνεται σιγά – σιγά. Όχι επειδή ο Τσίπρας και η παρέα του δεν είναι πατριώτες. Αυτό ας πούμε ότι δεν μπορεί να ισχύει. Αλλά γιατί είναι άσχετοι και λειτουργούν με άκρως ερασιτεχνικό και προκλητικά ενδοτικό τρόπο. Και θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά αυτό.
http://www.antinews.gr