Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

80.000 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

80.000 Τούρκοι στρατιώτες έτοιμοι να εισβάλουν στη Συρία
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από ειδησεογραφικούς λογαριασμούς των «μετριοπαθών» ισλαμιστών στο Twitter, 80.000 Τούρκοι στρατιώτες έχουν ήδη αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία,
από την κουρδική πόλη Εφρίν μέχρι την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Τζαραμπλούς, στις όχθες δυτικά του Ευφράτη.
Πρόκειται για την περιοχή που έχουμε «βάψει» στον χάρτη με ροζ χρώμα.

map_syria

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί έτοιμες να εισβάλουν στη Συρία για να χτυπήσουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που αποτελούνται από τους Κούρδους του YPG, Άραβες δημοκρατικούς, Τουρκμένους και Ασσύριους χριστιανούς.
Οι SDF, με κορμό τις κουρδικές δυνάμεις, πολιορκούν τις πόλεις Αζάζ και Τελ Ριφάτ στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.
Την Αζάζ και την Τελ Ριφάτ υπερασπίζονται τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα στη Συρία και οργανώσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ο οποίος είναι σύμμαχος της Αλ Κάιντα και θεωρούνταν ως οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές, μέχρι που αποδείχτηκαν οι σχέσεις του με τους τζιχαντιστές αλλά και η υποστήριξή του από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
 
Οι Κούρδοι βομβαρδίζονται από το απόγευμα του Σαββάτου από το τουρκικό πυροβολικό, που έχει αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα. Ωστόσο, οι κουρδικές απώλειες από το τουρκικό «μπαράζ» είναι μόλις 29 μαχητές νεκροί. Η αποτυχία του τουρκικού πυροβολικού να βρει τους στόχους του έχει ως αποτέλεσμα οι Κούρδοι να συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος.
Οι Κούρδοι και οι SDF, αν και είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, στα μέτωπα της βορειοδυτικής Συρίας υποστηρίζονται από τη ρωσική πολεμική αεροπορία.
Μια ένδειξη ότι Ουάσιγκτον και Μόσχα τα έχουν «συμφωνήσει» και τα έχουν «μοιράσει» στη Συρία.
Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ρωσικός στόλος στην Κασπία Θάλασσα, του οποίου οι πύραυλοι φτάνουν μέχρι τη Συρία, αναπτύσσεται και παίρνει θέσεις μάχης. Υποψίες εκφράζονται ότι οι ρωσικοί πύραυλοι μπορεί να έχουν στόχους μέσα στην Τουρκία.
Είναι κοινή παραδοχή ότι σε περίπτωση που η Τουρκία εισβάλει στη Συρία θα θεωρηθεί πολεμική ενέργεια κατά της Ρωσίας και του Ιράν, που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Δαμασκού.
Οι Τούρκοι δεν τολμούν, προς το παρόν, να εμπλέξουν αεροπλάνα στους βομβαρδισμούς κατά των κουρδικών θέσεων γιατί οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-400 έχουν τη δυνατότητα να καταρρίπτουν τα τουρκικά αεροπλάνα πάνω από τις βάσεις τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι 400 «μετριοπαθείς» ισλαμιστές έφτασαν στην πόλη Αζάζ, που την περικυκλώνουν οι Κούρδοι, μέσω Τουρκίας για να ενισχύσουν την άμυνά της.
Η Τουρκία αργά το βράδυ της Κυριακής βομβάρδισε ξανά θέσεις του συριακού στρατού.
http://www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet